Jeng3,siapa kah diriku?

My photo
Assalammua'laikum dah salam sejahtera.Nama diberi Mohd marzuq imran,pelajar uia.Motto fav saya ialah "doing the best is more important than being the best!"(dapat masa kat uia pj). Enjoy :)

Tuesday, June 26, 2012

ROBOCON 2012

Assalammua'laikum.
hi lama x tulis dlm blog. Berapa bulan dah berlalu.Aku nak post cite psl dekat london pun dah x jadi2.haha. Nanti lah bila aku ada masa lapang blk.  Skung ni sdg prepare tuk Robocon 2012 pulak,maybe ni last time dapat masuk,third year dah xleh masuk,psl ada Praktikal. So kena bagi yg terbaik.

Pertandingan kat malaysia nye 12 julai till 17 julai,so kira kami tinggal lagi 2 minggu je lagi tuk siapkan apa2 yg x siap lagi,and testing sebanyak yg mungkin psl kami Alhamdulillah dah buat field. Pertandingan kali ni kat terengganu,agak jauh berbanding dgn termpat thn lps(kat nilai je).

Kali ni nya Robocon yg special sikit berbanding dgn yg sblm nie psl robot manual kena dinaiki oleh pembawa dia(kira mcm kereta lah),and kali ni mmg penting tuk robot tu supaya blh tuk communicate sesama sendiri. Macam dulu,akan ada 3 robot,1 manual,1 auto,1 collector(robot auto jugak).

tuk exra info,leh tgk website bawah nie. X dpt nk tulis panjang2,psl nk kena siapkan robot lagi.Bye :)
Doakan kami dpt buat yg terbaik!!

youtube video
http://www.youtube.com/watch?v=qtAGSka8Nk8

official website tuk robocon 2012.
http://www.aburobocon2012.hk/

WEbsite tuk malaysia nya robocon
http://www.robofest.org.my/contact.asp

No comments:

Post a Comment