Jeng3,siapa kah diriku?

My photo
Assalammua'laikum dah salam sejahtera.Nama diberi Mohd marzuq imran,pelajar uia.Motto fav saya ialah "doing the best is more important than being the best!"(dapat masa kat uia pj). Enjoy :)

Saturday, October 19, 2013

Final year.. At IIUM



Assalammua'laikum
dah lama x tulis, alang tu aq mengambil masa sekejap tuk meninggalkan sedikit memori yg akan terus kekal abadi dlm blog nie... agar memori ni akan dapat ku lihat pada masa akan datang Ins Sya Allah :)

Haish x sangka dah,akhirnya Aku dah menjadi pelajar final year.. Walaupun masih tinggal 2 sem lagi, tapi still dah dikira budak final year. Sekarang pun dah masuk pertengahan sem.huhu
Secara kasarnya hanya tinggal 1 1/2 sem lagi untuk aku berada di tanah IIUM ini untuk menuntut ilmu. Hala tuju ku selepas itu?

Sem ni aku hanya mengambil 5 subjek, di mana hanya 3 saja subjek yang mempunyai  final paper, maka ku sangkakan bahawa sem ini pasti aku lebih relax, namun jangkaanku jauh meleset. Sem ini tidak ku sangka menjadi sem salah satu sem yang amat sibuk sekali. Ini semua gara-gara subjek yg baru diiperkenalkan kepada kami, iaitu MSD atau namanya Mechatronik System Design. Seperti biasa, batch kami menjadi bahan kaji sekali lagi, kerana subjek ini buat pertama kalinya dikenakan kepada pljr2 IIUM. Description nya mudah sekali, kami, didalam kumpuan sebanyak 6 org, diberi satu masalah dan kami dikehendaki untuk menyelesaikannya. Namun yang menjadikn nya payah adalah kerana betapa detailnya kami perlu buat untuk menyelesaikan masalah itu. Bertambah payah apabila lecturer kami mengharapkn benda2 yg kadanag2 impossible untuk kami tambahkn dlm design kami itu. Lagi2 kami adalah batch pertama, jadi lecturer2 mempunyai harapan yang amat tinggi sekali.huhu. Tapi itulah langkah demi memajukan diri kami, supaya kami menjadi lebih berkualiti selepas kami Grad di kemudian hari Ins Sya Allah :)

Huh penat menulis :p
rasa nya buat masa ni itu saja, sekadar mengisi blog ini setelah lama x menulis.
Doakan kami berjaya menyelesaikan mslh MSD, doakan FYP aku berjalan lancar, & Doakan yg terbaik untuk kami :)
Selamat hari raya aidil Adha :)
p.s: thanks kepada si fu Fitri kerana mengajar solid work :)
    
Dapat belajar SolidWork untuk MSD.


No comments:

Post a Comment